Quantcast
Channel: Oamkin ajankohtaista - Web
Viewing all 1486 articles
Browse latest View live

Ensimmäiset Terwa-akatemian opiskelijat valmistuivat

$
0
0

Ensimmäisten Terwa-akatemian käyneiden opiskelijoiden valmistujaisia juhlittiin torstaina. Terwa-akatemia on liiketalouden opintopolku, jossa opiskelijat opiskelevat yrittäjyyttä käytännössä omissa tiimiyrityksissään. Opintojen alussa käynnistetään tiimiyritys, joissa opiskelijat työskentelevät 2,5 vuotta kestävien akatemiaopintojensa ajan.

Terwa-akatemia aloitti toimintansa syksyllä 2015. Joulukuussa valmistuu noin 10 opiskelijaa ja tammi-helmíkuun aikana saman verran.

– On ollut hienoa seurata läheltä nuorten yrittäjäversojen kasvutarinoita. Terwa-akatemia opettaa yrittäjyystaitojen lisäksi nyt ja tulevaisuudessa tärkeitä metataitoja, kuten tiimityöskentelytaitoja, nopeaa reagointia asioihin, verkostoitumistaitoja, paineensietokykyä, oman elämän hallintaa. Tuleva vuosi näyttää, kuinka moni Terwan ensimmäisen erän tradenomeista jatkaa yrittäjinä, kertoo valmentaja, lehtori Sanna Rönkkö.

Tarkoitus on seurata valmistuneiden urakehitystä myös valmistumisen jälkeen. Myös Terwa-alumni-toimintaa viritellään.

Tällä hetkellä opiskelijoiden perustamia tiimiyrityksiä toimii viisi. Tiimit tarjoavat yrityksille ja organisaatioille myynnin, markkinoinnin, tapahtumatuotannon ja av-tuotannon sekä tarpeen mukaan räätälöityjä palveluita.

Tutustu Terwa-akatemiaan.


Oamkin vuoden 2017 viimeinen uutiskirje luettavissa

Sidosryhmälehti Aito 4/2017 on ilmestynyt

Oulun ammattikorkeakoulu ja Sitowise Oy sopimukseen koulutus- ja tutkimusyhteistyön tiivistämisestä

$
0
0

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) sekä Sitowise Oy ovat sopineet yhteistyönsä tiivistämisestä. Asiaan liittyvä yhteistyösopimus allekirjoitettiin tiistaina 19.12.2017.

Sopimuksessa kirjatut yhteistyöalueet koskevat koulutusta, tutkimusta ja innovaatiotoimintaa.

– Sitowise Oy haluaa rakentaa pitkäjänteistä yhteistyötä niiden oppilaitosten kanssa, joilla on keskeistä osaamista yhtiön edustamilla toimialoilla talo- ja infrarakentamisen suunnitteluun ja konsultointiin liittyen. Oulun ammattikorkeakoulu on yksi niistä oppilaitoksista, joiden kanssa haluamme tiivistää yhteistyötä. Uskomme, että nyt solmitulla yhteistyöllä saamme enemmän aikaan ja voimme hyödyttää erityisesti Oamkissa opiskeltavien suuntautumisvaihtoehtojen kehitystarpeita sekä Pohjois-Suomen rakennus- ja kiinteistöklusterin kehittymistä, luonnehtii yhteistyötä Sitowise Oy:n aluejohtaja Kari Kuvaja.

– Oulun ammattikorkeakoulussa on Sitowisen toimialoihin läheisesti liittyen tarjolla rakentamistekniikan osastolla talonrakennus- ja infrarakennustekniikan suuntautumisvaihtoehdot sekä energia- ja automaatio-osastolla LVI-tekniikan, sähkö- ja automaatiotekniikan ja energiatekniikan insinööritutkinto-ohjelmat. Sopimuksen kautta haluamme kehittää yrityksen ja oppilaitoksen välistä yhteistyötä entistä monipuolisemmaksi ja pitkäjännitteisemmäksi. Koulutukseen saadaan lisättyä monimuotoisuutta ja opiskelijoille pystytään yritysten kautta tarjoamaan erilaisia mahdollisuuksia työharjoitteluun, opinnäytetöihin ja työelämään siirtymiseen, tiivistää asian koulutuksesta vastaava johtaja Jyrki Röpelinen.

Lisätietoja:

Aluejohtaja Kari Kuvaja, Sitowise Oy, 040 579 8218
Ktki-johtaja Jyrki Röpelinen, Oulun ammattikorkeakoulu, 050 517 6759

Yhteistyösopimuksen allekirjoittivat Sitowisen toimitusjohtaja Markus Väyrynen (vas.) ja Oamkin vararehtori Jyrki Laitinen (oik.). Taustalla asian vahvistavat Sitowisen aluejohtaja Kari Kuvaja (vas.) ja Oamkin ktki-johtaja Jyrki Röpelinen (oik.).

Kierrätysravinteet maanparannuksessa 7.2.2018

$
0
0

Oulun Ammattikorkeakoulu, Kotkantie 1, 90250 Oulu, Auditorio 1
Tilaisuudessa kuullaan puheenvuoroja mm. yhdyskuntalietteiden uusista käsittelytekniikoista, biokaasulaitosten mädätteiden tuotteistamisesta, metsäteollisuuden sivuvirtojen hyödyntämisestä maanparannuksessa sekä uusista innovaatioista kierrätyslannoitteisiin liittyen. Ruskoon keväällä 2018 rakentuvaa Demo-tehdasta ovat tilaisuudessa esittelemässä SFTecin ja Rakeistus Oy:n edustajat. Työpajoissa haetaan mm. yritysten välisiä kiertotalouden yhteistyömahdollisuuksia hukkaresurssien hyödyntämisessä ja keinoja yritysten t&k-toiminnan rahoitukseen sekä keskustellaan kierrätysravinteiden hyödyntämisen haasteista käyttäjän näkökulmasta.

Kierrätysravinteet maanparannuksessa (PDF-esite)

Ohjelma

9.00 Ilmoittautuminen ja kahvit
9.30 Uudet innovaatiot kierrätysravinteissa Asiantuntija Tuomas Lehtinen, Tekes
9.50 RAKI-ekosysteemin mahdollisuudet yrityksille,
Asiantuntija Nicholas Wardi, Baltic SeaAction Group
10.10 Yhdyskuntajätevesien käsittelyssä syntyvien lietteiden käsittelyn tulevaisuuden haasteet ja suuntalinjat, Suunnittelija Venla Viskari, Ramboll
10.25 Lannoitteiden raaka-aineita lietteitä polttamalla,
Ympäristöasiantuntija Katja Pääskylä, Napapiirin Vesi ja Energia Oy
10.45 Oulun Biotehtaalla syntyvän mädätteenkäytettävyyden parantaminen,
Satu Kuokkanen, Oulun yliopisto
11.00 Lounas
11.40 EU:n linjaukset kiertotalouteen,
Neuvotteleva virkamies Pirjo Salminen, MMM
12.00 Valio Biolaitos -Lietelannan ravinteet tehokkaammin käyttöön uuden teknologian avulla,
Projektipäällikkö Antti-Pekka Partonen/Matti Harju, Valio
12.20 Alkaliparistojen kierrätys hivenlannoitteeksi,
Operatiivinen johtaja Mikko Joensuu, Tracegrow
12.40 Metsäteollisuuden sivutuotteita nonfood-tuotannon maanparannukseen,
Projektipäällikkö Matti Kuokkanen, Oulun yliopisto
12.55 Kasvualustojen uudet raaka-aineet –case BiHiiOy,
Professori Kari Tiilikkala, Luonnonvarakeskus
13.10 Biomassojen käsittely tuotantomittakaavan Demotehdas –konseptissa,
Projektipäällikkö Virpi Leinonen, SFTecOy, Toimitusjohtaja Sakari Kiviniemi, Rakeistus Oy
13.30 Kasvinravitsemuksen merkitysruoantuotannossa,
Johtava agronomi Juha Liespuu, Yara Suomi
13.45 Kahvit Työpajatoiminta
15.00 Yhteenveto ja jatkotoimenpiteet

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu alla olevasta linkistä. Ilmoittautuminen päättyy 2.2.2018

Ilmoittautuminen

Kartta

Vuoden 2018 Pohjois-Pohjanmaa-palkinto oopperalaulaja, lehtori Soile Isokoskelle

$
0
0

Pohjois-Pohjanmaan maakuntahallitus palkitsi oopperalaulaja, Oulun ammattikorkeakoulun musiikinlehtori Soile Isokosken Pohjois-Pohjanmaa-palkinnolla lauantaina. Tunnustus myönnettiin Isokosken ansiokkaasta urasta ja elämäntyöstä oopperalaulajana ja opettajana.

Isokoski on luonut merkittävän kansainvälisen uran ja esiintynyt kansainvälisillä konsertti- ja oopperalavoilla. Hän kuuluu maailman huippusopraanoiden eturiviin ja on ansioitunut lukuisissa kansainvälisissä kilpailuissa.

Erityisenä palkitsemisperusteena on Soile Isokosken toiminta Oulun ammattikorkeakoulun musiikinlehtorina. Pohjois-Pohjanmaan maakuntahallituksen mukaan Isokoski tekee arvokasta kasvatustyötä lahjakkaiden opiskelijoiden parissa ja näin mahdollistaa uusien taiteilijoiden edistymisen. 

Isokoski aloitti syksyllä 2014 musiikinlehtorina Oulun ammattikorkeakoulussa. Hän keskittyy erityisesti klassisen laulun sekä lied- ja oopperataiteen opetukseen.

Palkinnoksi Isokoski sai kuvanveistäjä Sanna Koiviston muotoileman pienoisveistoksen, joka symboloi Pohjois-Pohjanmaan maakuntaa. Palkinto julkistettiin 6.1.2018 Pohjois-Pohjanmaan liiton Loppiaisvastaanotolla Oulussa. Palkinnon luovutti maakuntahallituksen puheenjohtaja Matias Ojalehto.

Lue Pohjois-Pohjoismaan liiton tiedote.

Kuva: Pohjois-Pohjanmaan liitto

Omistuksen muutokset maatilayrityksissä - miten toteutetaan tulevaisuudessa?

Haku Oamkin englanninkielisiin ja Ammatillisen opettajakorkeakoulun koulutuksiin tammikuussa

$
0
0

Oulun ammattikorkeakouluun (Oamk) voi hakea yhteishaussa 9.–24.1. kahteen englanninkieliseen ammattikorkeakoulututkintoon johtavaan koulutukseen sekä uuteen ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaan koulutukseen. 10.–30.1. haettavana ovat Oamkin Ammatillisen opettajakorkeakoulun ammatillisen opettajan ja erityisopettajankoulutukset. Kaikkiin koulutuksiin haetaan sähköisellä haulla osoitteessa opintopolku.fi.

Yhteishaussa on haettavana liiketalouden ammattikorkeakoulututkintoon johtava Degree Programme in International Business sekä tekniikan ammattikorkeakoulututkintoon johtava Degree Programme in Information Technology. Aloituspaikkoja on yhteensä 80. Koulutukset järjestetään päivätoteutuksena Oulussa. Haussa olevissa koulutuksissa korostuu kansainvälisyys. Koulutukset toteutetaan englanniksi, ja osan opinnoista tai harjoittelusta voi tehdä ulkomailla. Suoritettavat tutkinnot ovat kansainvälisesti tunnustettuja Bachelor-tason tutkintoja.

Oamkissa käynnistyy syksyllä 2018 uusi Education Entrepreneurship –tutkinto-ohjelma. Se yhdistää koulutuksen, yrittäjyyden sekä palvelumuotoilun ja innovoinnin. Koulutus on tarkoitettu koulutusteknologiasta (Edtech) kiinnostuneille kouluttajille, koulujen hallintohenkilöstölle, opettajille, yrittäjille sekä ammattilaisille eri teknologian ja median aloilta.

Lisätietoa englanninkielisistä koulutuksista, valintaperusteista ja hakemisesta saa osoitteesta oamk.fi/english.

 

Ammatilliseksi opettajaksi tai erityisopettajaksi

Oamkin Ammatillisessa opettajakorkeakoulussa haettavana ovat ammatillisen opettajan- ja erityisopettajankoulutukset.

Ammatillista opettajankoulutusta järjestetään Oulussa, Kajaanissa, Rovaniemellä, Länsi-Lapin/Koilllismaan alueella sekä verkko-opintoina. Koulutus järjestetään myös englanninkielisinä opintoina Oulussa. Opettajan pedagogiset opinnot ovat laajuudeltaan 60 opintopistettä. Opiskelu on osaamisperusteista ja opinnot etenevät yksilöllisen aikataulun mukaisesti. Aloituspaikkoja on yhteensä 220.

Ammatillinen erityisopettajankoulutus on 60 opintopisteen jatkokoulutus opettajille. Osaamisperusteinen koulutus valmentaa ammatillisen koulutuksen erityisopettajan tehtäviin. Koulutus toteutetaan monimuotototeutuksena ja se alkaa syksyllä 2018. Aloituspaikkoja on 20.

Lisätietoa Ammatillisen opettajakorkeakoulun koulutuksista saa osoitteesta oamk.fi/amok

 

Lisätietoja

englanninkieliset koulutukset
opiskelijapalvelupäällikkö Marita Aikio, 050 383 8442, marita.aikio@oamk.fi

ammatillinen opettajankoulutus ja erityisopettajankoulutus
Opiskelijapalvelut, 020 611 0220, opiskelijapalvelut.amok@oamk.fi


Korkeakoulujen kevään 2018 yhteishaun ensimmäinen hakuaika 9.-24.1.2018

$
0
0

Korkeakoulujen kevään 2018 yhteishaun ensimmäinen hakuaika järjestetään 9.–24.1.2018. Oulun ammattikorkeakoulussa on tarjolla seuraavat hakukohteet:  

- BBA, International Business (40 aloituspaikkaa)

- BEng, Information Technology (40 aloituspaikkaa)

- Master's degree programme in Education Entrepreneurship (20 aloituspaikkaa)

Hakemukset jätetään osoitteessa www.opintopolku.fi tai www.studyinfo.fi . Hakuaika päättyy 24.1.2018 klo 15.00.

Lisätietoja: Hakijapalvelut, opiskelijapalvelupäällikkö Marita Aikio, puh. 050 3838442, marita.aikio@oamk.fi.

Haku ammatilliseen opettajankoulutukseen ja erityisopettajankoulutukseen 10.-30.1.2018

$
0
0

Ammatillinen opettajakorkeakoulu tarjoaa ammatillista opettajankoulutusta Oulussa, Rovaniemellä, Kajaanissa, Länsi-Lapin/Koillismaan alueella, verkko-opintoina sekä englannin kielisinä opintoina. Opettajan pedagogiset opinnot (60 op) tuottaa yleisen opetushenkilöstölle asetetun pedagogisen kelpoisuuden.

Koulutuksesta valmistuu ammatillisen koulutuksen ja ammattikorkeakoulujen opettajan tehtäviin sekä lukioihin ja peruskoulun aineenopettajan tehtäviin. Koulutus toteutetaan osaamisperusteisesti ja opinnot etenevät yksilöllisen aikataulun mukaisesti. Osa opiskelijoista valmistuu alle vuodessa.

Lisätietoa koulutuksesta ja valintaperusteista:
» Ammatillinen opettajankoulutus

Ammatilliseksi erityisopettajaksi - opiskele Oulussa?

Lukuvuonna 2018–2019 tarjoamme ammatillista erityisopettajankoulutusta Oulussa. Osaamisperusteinen koulutus valmentaa ammatillisen koulutuksen erityisopettajan tehtäviin. Koulutuksen laajuus on 60 op ja se alkaa syksyllä 2018. Opinnot toteutetaan yksilöllisen aikataulun mukaisesti.

 Lisätietoa koulutuksesta ja valintaperusteista:
» Ammatillinen erityisopettajankoulutus
Hakuaika ammatillisiin opettajankoulutuksiin on 10.–30.1.2018

Koulutuksiin haetaan Opintopolku.fi -palvelussa (opintopolku.fi) 10.–30.1.2018. Haku on sähköinen ja se järjestetään viiden Ammatillisen opettajakorkeakoulujen yhteisenä hakuna. Valintaperusteet ovat samat kaikkien opettajakorkeakoulujen koulutuksiin. Haku päättyy 30.1. klo 15. 

Lisätietoa:
Opiskelijapalvelut
020 611 0220, opiskelijapalvelut.amok@oamk.fi
Oamk, Ammatillinen opettajakorkeakoulu

Neljä Urkuvarttia keskiviikkona 17.1.

$
0
0

Keskiviikkona 17.1. on tarjolla neljä Urkuvrttia. Kyseessä on lehtori Ismo Hintsalan Espanjan konsertin ohjelmiston läpiveto, joka on palasteltu 15 minuutin pätkiin.

Urkuvartit: kello 12, 12.15, 12.30 ja 12.45.
Paikka: Urkusali, Kotkantien kampus, Kotkantie 1

Konsertteihin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

 

 

Pianokonsertti 16.1. kello 19

$
0
0

Kaisa Pulkkasen pianokonsertti. Pulkkanen valmistautuu Madetoja-pianokilpailuun. Säveltäjistä kuullaan mm. Beethoven, Englund, Madetoja, Liszt, Bach.
Konsertissa avustaa Mikko Heininen.

Tiistaina 16.1. kello 19 Oamkin konserttisalissa (Kotkantie 1).

Vapaa pääsy. 

Northern Service Day 2018 Hotelli Lasaretti 24.1. klo 8.30-12.00

OsaOppi V-Digipedagogiikka osaamisperusteisen oppimisen tukena -koulutus

$
0
0

Tervetuloa osallistumaan OsaOppi V – Digipedagogiikka osaamisperusteisen oppimisen tukena–hankkeeseen. Hanke on OPH:n rahoittama pelillinen ammatillisen koulutuksen opetustoimen henkilöstön osaamisen kehittämisohjelma. Se pohjautuu OPE.fi-taitotasoihin, keskeisenä teemana tieto- ja viestintäteknologian opetus- ja ohjauskäytännön kehittäminen ja edistäminen ammatillisessa koulutuksessa.

Koulutus käynnistyy kahden päivän mittaisilla DIG IT - Digitaaliset toimintamallit työelämälähtöisessä oppimisessa -aloitusleireillä Oulussa 27.–28.2.2018, Hämeenlinnassa 13.–14.2.2018 ja Espoossa 30.–31.1.2018. 

Tutustu koulutuksen sisältöön ja ilmoittaudu mukaan suorittamaan osaamismerkkejä! u.oamk.fi/koulutuskalenteri

Leevi Madetoja -pianokilpailu (Sarja alle 13-vuotiaat)


Musiikkia! -opiskelijakonsertti 1.2. kello 15

$
0
0

Oamkin musiikin opiskelijat esiintyvät. Säestää Outi Nissi. Konsertti torstaina 1.2. Oamkin konserttisalissa (Kotkantie 1, Oulu) kello 15.00. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Kuuntele Radio Vinkkaa 17.1.-23.2.

$
0
0

Tervetuloa kuuuntelemaan Oulun ammattikorkeakoulun journalistiopiskelijoiden radiota. Radio Vinkan lähetykset 17.1.–23.2.2018, keskiviikosta perjantaihin kello 13.00–16.00.

vinkka.news/radio/

Arktiset Askeleet -lastentanssitapahtuman teokset on valittu

$
0
0

Arktiset Askeleet -lastentanssitapahtuman teokset on valittu

Valtakunnallisen Arktiset Askeleet -lastentanssitapahtuman arviointiraati on valinnut 22.-25.3.2018 Oulussa järjestettävään katselmukseen 41 taidokasta, mieleenpainuvaa, erilaista ja elämyksellistä teosta. Alle kouluikäisille ja alakouluikäisille tanssin harrastajille tarkoitetun tanssitapahtuman esiraatiin osallistui 117 teosta ympäri Suomea.

Valitut teokset tulevat Kuopiosta, Turusta, Espoosta, Oulusta, Imatralta, Lappeenrannasta, Limingasta, Helsingistä, Jyväskylästä, Klaukkalasta, Muuramesta, Ylöjärveltä, Haukiputaalta, Kuusamosta, Tampereelta, Kajaanista, Vantaalta, Ylivieskasta, Porista ja Savonlinnasta. Arviointiraati koostui tanssin ammattilaisista ja tanssinopettajaopiskelijoista.

Arktiset Askeleet on ensisijaisesti tanssikasvatuksellinen tapahtuma, jossa tanssin kentän laaja-alaisuus on nähtävillä kattavasti. Tapahtumaan valittiin tälläkin kertaa monipuolisesti erilaisista lähtökohdista tehtyjä tanssiteoksia. Arktiset Askeleet -tapahtuman järjestävät yhteistyössä Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) ja Oulun läänin Tanssialan Tuki ry.

Lisätietoa:

Tapahtuman johtaja Liisa Kontturi-Paasikko, 050 443 1011, liisa.kontturi-paasikko@oamk.fi
Tapahtumatuottaja Jutta Kotala, 050 367 2888, jutta.kotala@oamk.fi

XI Leevi Madetoja -pianokilpailu Oulussa 22.-27.1.2018

$
0
0

Leevi Madetoja-pianokilpailu järjestetään tänä vuonna 22.–27.1.2018. Kilpailuun on ilmoittautunut yhteensä 79 soittajaa kolmessa eri sarjassa. Kilpailu pidetään Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) konserttisalissa. 17-vuotiaiden ja sitä vanhempien sarjan Konserttofinaali pidetään Madetojan salissa Oulu Sinfonian konserttina perjantaina 26.1.2018 kello 18. 

Oulun ammattikorkeakoulu järjestää pianokilpailun yhteistyössä Oulun konservatorion, Centria-ammattikorkeakoulun, Tampereen ammattikorkeakoulun ja POTKU – Pohjois-Pohjanmaan taiteen ja kulttuurin tuki ry:n kanssa. Kilpailuun voivat ottaa osaa Suomen musiikkioppilaitoksissa, ammatillisella toisella asteella tai ammattikorkeakouluissa pianonsoittoa opiskelevat henkilöt, joihin luetaan myös lukuvuonna 2017–2018 läsnä olevat ulkomaalaiset vaihto-opiskelijat. Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijat eivät voi osallistua kilpailuun. 

Kilpailun arviointilautakunta koostuu kokeneista pianotaiteilijoista ja pedagogeista. Puheenjohtajana toimii Paavali Jumppanen ja muina raadin jäseninä Risto Kyrö, Ulla Roiko-Jokela sekä Jussi Siirala. 

Lisätiedot lipuista, kilpailun ohjelmasta sekä ilmoittautuneiden soittajien tiedot löytyvät osoitteesta www.pianokilpailu.oamk.fi. Kilpailua voi seurata myös Facebookissa @LeeviMadetojaPianokilpailu.

 Lisätietoja

Jouko Tötterström
Järjestelytoimikunnan ja taiteellisen toimikunnan puheenjohtaja
p. 050 ?303 1829
jouko.totterstrom@oamk.fi

Milla Korja
Tuottaja
p. 040? 141 5217
milla.korja@oamk.fi

Korkeakoulujen IT-päivät 6.-7.11.2018

Viewing all 1486 articles
Browse latest View live